Здравейте, пиша на вашата медия, тъй като искам да дам случай

...
</TD
>Здравейте, пиша на вашата медия, тъй като искам да дам случай
Коментари Харесай

Пловдивчанка посочи най-новата измама, с един клик могат да ви вземат парите

Здравейте, пиша на вашата медия, защото желая да дам случай на нов тип машинация, на която станах жертва преди дни, оповестява читателка на Plovdiv24.bg . Ето защо става дума:

" Казусът е следният.

Пуснала съм в една от огромните платформи за онлайн продажби няколко продукта. Включва ми се дама във вайбър, която споделя, че има интерес към един от продуктите, които продавам.

Още с първото изречение ми стана странен въпросът й, само че взех решение да продължа кореспонденцията си с нея. Дамата с ненаситност и без спомагателни въпроси реши, че желае да купи продукта и помоли да пристъпим към идващия стадий. Попита ме дали имам срещу да заплати в " Еконт " онлайн.

Понеже не бях чувала за тази услуга, й споделих ок и взех решение да ревизира каква е в уеб страницата на " Еконт ". В този миг тя ми изпрати линк, като ми сподели, че е заплатила към този момент стоката и би трябвало да си въведа номер на картата, с цел да си взема паричките.

Тъй като се усъмних в това, взех решение напряко да звънна на " Еконт ". От централата ми споделиха, че " Еконт " в никакъв случай няма да желаят да предоставяме сензитивни данни онлайн и да се заплаща стока, която не е изпратена авансово. Оказах се права. Свързах се и с полицията, само че ми споделиха, че тези измами са непроследими, защото действително IP адресите са регистрирани отвън България и е мъчно да ги издирят.

Поради тази причина взех решение да дам публичност на случая тук, с цел да могат повече хора да се срещнат с този нов тип измами и да внимават! Не предоставяйте персоналните си данни и повярвайте ми, никой няма да ви заплати за стока, която даже не сте изпратили! ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР